26 Kasım 2012 Pazartesi

082 Nolu Genelge 02.11.2012 (Hayatboyu Öğrenme Programı 2013 Yılı Ulusak Teklif Çağrısı)


2007-2013 dönemini kapsayan Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP), Avrupa Parlamentosu ve Konsey’in 15 Kasım 2006 tarih ve 1720/2006/EC sayılı kararıyla kurulmuştur. Ülkemizde bu Programa 3 Temmuz 2007’de yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile katılım sağlanmıştır. Genel amacı, hayatboyu öğrenme yoluyla Topluluğun “ileri bir bilgi toplumu olarak gelişmesine, sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya, daha fazla ve daha iyi iş imkânlarına ve sosyal bütünlüğe katkıda bulunmak ve çevrenin gelecek kuşaklar için korunmasını sağlamak” olan LLP, sağladığı proje ve bireysel faaliyet hibeleriyle katılımcı ülkelerin eğitim ve öğretim sistemleri arasında etkileşim, işbirliği ve hareketliliği desteklenmeye dayanmaktadır. Her düzeydeki eğitim ve öğretim kurumları, öğretim elemanları, öğrenci ve öğretmenler, hayatboyu öğrenmenin her düzeyindeki yöneticiler ve öğrenciler ve işletmeler dahil olmak üzere resmi ve özel kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, sosyal paydaşlar ve işgücü piyasasındakiler, LLP’nin yararlanıcı kitlesini oluşturmaktadır.

Avrupa Birliği Bakanlığı bu çerçevede, bu Programı ülkemizde yürütmekten sorumlu kurum (Ulusal Ajans) olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından “Hayatboyu Öğrenme Programı Ülke Merkezli Proje ve Bireysel Faaliyetler 2013 Yılı Ulusal Teklif Çağrısı” (kısaca “Hayatboyu Öğrenme Programı/LLP 2013 Yılı Ulusal Teklif Çağrısı”) ilan edilmiştir.

Ülkemizde yürütülen alt programların her biri çerçevesinde hangi tür proje tekliflerinin ve bireysel başvuruların sunulabileceği, son başvuru tarihleri, sağlanacak hibe miktarları, ulusal ve idari tedbirler ve öncelikli diğer konulara ilişkin detaylı bilgilere http://www.ua.gov.tr/index.cfm?k=2699 internet adresinden ulaşmak mümkündür.

Bilgilerinizi ve bağlı odalarınıza duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.

Naci SULKALAR
GENEL SEKRETER

Bendevi PALANDÖKEN
GENEL BAŞKAN

Genelgenin orjinal görüntüsü için tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder